logotype
29 -April -2024 - 16:22

 

 

šlo se brzy spát i když předseda by ještě povídal.Jedna část týmu spala v campu v dodávce a druhá, ta chudší,co nemá na dodávku, spala v perfektním hotelu Sázava v Sázavě/na pokoji výhřivka, telča,no super a srandovní cena/.Ráno jsem si přivstali ,protože jsme odjížděli na časovky s týmem Slovenska Vyjímeční lidé, skromní, vstřícní, fantazie. Ještě se rozepíši.

Bylo jasné, že ta ošklivější část týmu/já/ musí být na časovkách a ta hezčí, krásná, vedená panem Vaštou /ten je nejkrásnější/ bude reprezentovat náš team na veřejných prostorách a testech. Naši odstartovali s plnou nádherou a několikeré představení rozklepalo kolena nejen jim. Nervozita padala na všechny a tak jsem si oddechl, když jsem v první časovce měl konečně Jendu Vaštu, klidného a vyrovnaného, tak jak si Jendu-rohlíka ,představuji. Odjel a já už čekal na druhého Jana s číslem 212. Jak se čas přibližoval k nule, nervozita stoupala a vyhlížel jsem k trati víc a víc.Tak hotovo a nula a je to tady.Jsme na čase a Čenda nikde-něco se děje.
Vteřiny utíkají jako splašené a nic. Najednou ho vidím jak se probírá davem, čekajícím před hodinami a tak na něho řvu:,,do hodin , do hodin!!!"Nic platné jede ještě tankovat/zbytečně / a tak si nachytává ke dvěma ostrým ještě tři další. Vyslechnu si pár pořádně ostrých slov na motorku, která cca 15 min nechtěla chytit,na tvrdé mausy, na dlouhé kvalty, ještě narychlo odklikává spodní útlum-na zkoušku před testem-hop-trop, ale už stojí na startu ET a pálí na trať.I mě je jasné,že sednout si na novou motorku až na závodě není zrovna dobrý tah, ale jedou se dva dny on to zvládne.Trénovat nešlo kvůli zdravotnímu stavu a tak naostro. Kupodivu není čas nejhorší a tak se zklidňujeme.
ůTak mazej a neflákej se " a je pryč.Studená sprcha je tu za chvíli.Volám našemu předsedovi na testy a slyším jen:,,Zavolej za chvíli, nakládají ho do sanitky:::?!?!?  Kdyby mě někdo řízl, nic by neteklo.Bylo mi jasné,že přemotivovaný jezdec na nové motorce...jak to může dopadnout? I když mě několik lidí uklidňuje, že to nic nebude, nervozita stoupá. Jenda Vašta zatím v klidu bojuje jako lev s tratí, únavou a s pocitem, že teď je to všechno na něm. Příkaz zní z depa jasně - dojet za každou cenu.
Celou trať zvládá vcelku s klidem a s malou únavou/ještě stačí vždy za testem diváky pozdravit 50m jízdou po zadním/.
Uháníme do depa - tam má jezdec po dojetí  jen 15 min na přípravu motocyklu na druhý den a potom se odevzdá do uz.parkoviště.
Jenda stačil, co potřeboval a tak hurá do UP. Ještě nějaký pokec s kamarády ze Slovenska/super slivka/ ,se kterými jsem trávili šestku na hotelu ve SV:Šebestiánu, transport Čendy do depa z otřesné nemocnice v Kutné Hoře no a místo koncertu Bonfire v nedalekých Mnichovicích - spát.
Ráno vstáváme brzy a Jenda Vašta ví , co se od něho čeká. V časovkách byl tentokráte předseda p.Vašta a tak jsem vodil Čendu s berlemi po CT. Mimo jiné Čenda chvíli dělal společnost moderátorovi na CT a spolu komentovali jízdu jezdců a trať. Snažili jsem se Jendu Vaštu uklidňovat, ale ten to nepotřeboval. S naprostou bravurou si jel to svoje a v klidu dorazil do cíle.O jeho kvalitách svědčili i jedny z nejdelších skoků vůbec. Samozřejmě se smůla nevyhnula ani jemu, ale po nespočetných pádech na testech splnil zadaný úkol.


Tímto bych chtěl poděkovat našim jezdcům Jendovi Vaštovi a Janu Bendovi za skvělý výkon a reprezentaci JBR enduroteamu  na ME v U.Janovicích.

(foto zde)

Komentáře   

 
#1 gratulacelupinek 2013-08-31 19:26
Velká gratulacE! ;-)
Citovat
 

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit

2024  Enduro JBR   všechna práva vyhrazena. Majitel flandermann | update for berny (netlife-ultimate.eu)