logotype
22 -October -2024 - 11:23
Bylo znát,že to jsou testy pro ,,evropu" ,ale na jezdcích bylo vidět trochu rozpaků.Jezdím po závodech cca 35 let a viděl jsem spoustu závodů trochu z jiného pohledu než jezdec a všímal jsem si věcí,kterých se nikdo nevšimne.Tady bylo jasné,že některé úseky jsou ,,přes vint" už v pátek.Na crossu jsem si všiml,že do poloviny rygolu,přes který se několikráte přejíždělo, roste ,,síto"-rostlina,která roste výhradně v bažině  a jen na vodě a ve vyjeté koleji vedle stála voda zároveň s povrchem..Bylo více než jasné,jak to dopadne.Na druhém crossu následně úsek před výjezdem do lesa přes nepatrný potůček,ale kdo zažil masakr v Opařanech resp. u Nových Dvorů věděl hned jak to dopadne i zde. Naštěstí se tam v sobotu přimotalo několik diváků,kteří na tomto testu vytahali téměř celé startovní pole.Je škoda,že se na tomto místě-měřeném úseku, stávali i situace,kdy pořadatel zastavil jezdce a dal mu pokyn, aby počkal až se trať uvolní. No na testu?!?!
Je však pravdou,že obtížnost závodu byla na samé hraně a kdo toto umí uspořádat,klobouk hodně hluboko dolů.Domnívám se,že i mistrák si dal závěrečný duel jak se patří.
Jen pro zajímavost např.těžké úseky ,které se běžně jezdí na přejezdu se zde jeli jako endurotest.Crossy byly klasicky ,,Pošíkovské",s přírodními skoky,dostatečně rychlé a přesto i dost technické a rytmické, bez zbytečných umělých blbostí  a např. nálet po startu na Koblasku po úvozové cestě,to byl doslova letecký adrenalin na zemi!!!Kombinace krásných testů z dávných dob s úseky  z let devadesátých a enduro v té nejvyšší kvalitě.Zkrátka já osobně jsem se vrátil o 30 let zpět.
Co se týče trati,musím uznat,že z mého pohledu obrovský kus práve a dřiny  a to nemluvím o tom co pořadatele čeká nyní!!!UFFFFFFFFFFF nechtěl bych to zažít.
Já osobně se domnívám,že se laťka kvality závodu v Čechách posunula o velký kus směrem nahoru a je to takový mustr jak to má vypadat a jak se to má jezdit.
Můj osobní názor:dva takovéhle závody v roce a něco okolo a byl bych spokojený jako želva a jezdecká úroveň by byla někde jinde.
Takový závod už nemůže absolvovat jezdec bez kvalitní přípravy a to jak jezdecké ,tak fyzické!
Takže velký dík pořadatelům a kdo neviděl přišel o mnoho.
Zdraví HOnaz Benda
 

V ČR vyvrcholil seriál ME enduro 2014 - dva bronzy pre Slovensko

V ČR vyvrcholil seriál ME enduro 2014 - dva bronzy pre Slovensko

Cez víkend v Uhlířskych Janoviciach (ČR) vyvrcholil tohtoročný štvordielny seriál majstrovstiev Európy v endure. Na šampionáte mala bohaté zastúpenie aj Slovenská motocyklová federácia. Veľmi náročná technická trať, ktorú pokropil aj dážď preverila nie len jazdcov, motocykle ale aj organizátora, ktorý musel po prvom súťažnom dni trať z dôvodu zjazdnosti preznačiť.  Zo slovenských jazdcov sa v U. Janoniciach najviac darilo Zuzane Gáherovej a Jozefovi Marenčákovi, ktorým patria v konečnom poradí ME krásne tretie miesta medzi ženami a v kategórii veterán.

V juniorskej triede E1 Matúš Jambrich v prvý deň nedojazdil, v nedeľu obsadil 19. miesto. V kategórii E2/E3 štartovali Michal Košík a Branislav Belluš, ktorí skončili v sobotu za sebou na 12. a 13. mieste, druhý deň obsadili 16. a 17. miesto. Český jazdec s licenciou SMF Jan Vašta skončil na 16. mieste, druhý deň sa posunul o tri miesta nižšie a to na 19. miesto.

V seniorskej triede E1 Čech s licenciou SMF Jan Benda v prvý deň kvôli zdravotným problémom nedojazdil a pre zranenie nenastúpil ani do druhého dňa. V kategórii senior E2 obsadil Ondrej Vážny v sobotu 13. miesto, v nedeľu pre poruchu motocykla nedojazdil.

Medzi veteránmi sme mali troch jazdcov. Prvým z nich bol Jozef Marenčák, ktorý bol v sobotu šiesty a v nedeľu siedmi a v konečnom hodnotení seriálu ME mu patrí krásne tretie miesto. Druhým veteránom na štarte náročného endura v Uh. Janoviciach bol Peter Leskovjanský, ktorý nedojazdil najskôr v sobotu pre poruchu motocykla a v nedeľu pre pretrvávajúce problémy s poranenou kľučkou z endura na Jahodnej. Tretí Emil Čundelík mal obdobné problémy. V sobotu ho zradil motocykel a v nedeľu nedojazdil pre zdravotné problémy.

Medzi ženami skončila Zuzana Gahérová prvý deň na krásnom 2. mieste a druhý deň na 3. Mieste, čím si potvrdila zisk bronzovej priečky v konečnom hodnotení ME enduro 2014. Česká jazdkyňa s licenciou SMF  Michaela Polívková prvý deň nedojazdila, druhý deň obsadila medzi ženami  5. miesto.

Komentáře   

 
#1 UhlířkyJirka Klika 2014-09-13 10:24
Děkuji za report.
Citovat
 

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit

2024  Enduro JBR   všechna práva vyhrazena. Majitel flandermann | update for berny (netlife-ultimate.eu)