logotype
22 -October -2024 - 11:21

Tentokráte se systémově jelo kratší kolo cca 20 km dlouhé,kterému předcházela cca 8 km zaváděcí etapa směrem na Maňovice.Účelem této trati bylo jednak napojit účastníky na soutěžní okruh a také využít několik hezkých pasáží v oblasti Maňovic.Zde si po několikakilometrové jízdě po silnici poprvé všichni zatlačili a poté pokračovali do samotného závodu.
Kratší kolo bylo ,dle pořadatele,velkým kompromisem,ale nakonec se ukázalo jako vcelku povedené  a jak se říká trendy.Několik technických úseků,propojené na krátké trati s jedním měřeným a jedním neměřeným testem se ukazuje velmi jezdecky oblíbené a i ekonomicky přijatelné.Velkou neznámou bylo však počasí.V deset hodin dopoledne bylo ředitelem rozhodnuto jet na ,,suché" A časy, aby za cca 20 min začalo hustě pršet.Verdikt však by vydán a tak účastníci od začátku museli jak se říká tahat.
Skoro padesátka jezdců musela v každém kole  zdolat několik technických úseků.Největší překážkou však bylo počasí a tak bylo ředitelem závodu rozhodnuto kolem 13.hodiny zkrátit závod o jedno kolo v každé kategorii a neriskovat tak zdraví promoklých a promrzlých  jezdců a pořadatelů.Nuto dodat,že během hodiny se počasí alespoň trochu umoudřilo a tak se závod dojížděl za vcelku přijatelných podmínek.Nicméně na tvářích většiny jezdců byly i tak vidět známky značné únavy i po zkráceném závodu.  
Profesionálně připravené  výsledky firmou Žahysport racing byly vydány  krátce po 16.hodině.
Jaké bylo enduro Pačejov musí zhodnotit samotní jezdci,nutno však dodat,že díky vysoké jezdecké  a sportovní úrovni se opět zdařil jeden podnik .Je pravdou,že se očekával ze strany jezdců větší zájem a tak je otázkou ,zda je o takové závody ještě vůbec zájem resp.jestli ještě jsou v republice jezdci,kteří takovéto závody jsou schopni jezdit.Dost možná,že se takové závody v budoucnu budou pořádat pro jezdce ze sousedního Německa a naši jezdci budou jen jako doplněk startovního pole.O tom svědčila i účast německých jezdců. Většina našich jezdců se zajímá o enduro jen a pouze okrajově a to z pozice vlastní účasti a tak to vypadá na závěr pořádání závodů enduro v Pačejově.To by však mělo být záležitostí jiných organizací,které se tímto sportem zabývají.


Z Pačejova zdraví HOnza Benda

 

Foto: zde a zde

 

Video a porce fotografií se zde objeví nejpozději zítra.

Komentáře   

 
#8 ...Honza Hochmann 2014-03-20 08:42
Od zavory mam natrzenou bundu a od Zemanka pr...el :-)
Citovat
 
 
#7 re :atmosJan Benda 2014-03-17 21:29
Poděkování skvělé partě pořadatelů a všem ,kteří na tom makali.Poděková ní i policii ČR za skvělou činnost při samotném závodě.
Hlavní!!!!! poděkování patří jezdcům jako jste VY.Atmosféru děláte právě a jen a jen Vy.
Byly to nervy,ale stálo to za to.Dneska jsem uklízel Plesník a našel jsem tam tedy takové hezké a pěkné.......... . . No to si nechám na příští jaro/nebo ještě podzim?!?!!?/
Zdraví HOnaz Benda
Citovat
 
 
#6 díkyEma 2014-03-17 12:08
Krásná trať a skvělé zázemí! Souhlasim ve všem s Honďákem :-) , jsem ráda, že nejsem sama, koho tak upoutal průjezd kolem závory :o :lol: Velký dík panu Bendovi a všem skvělým pořadatelkám a pořadatelům!
Citovat
 
 
#5 TleskámF.Ferus 2014-03-17 09:11
Závody opravdu moc pěkné. Super atmosféra, na trati docela dost diváků a na "problémových" místech dostatek pořadatelů. Někteří si opravdu zatahali. Všem velké díky.
Citovat
 
 
#4 díkyVláďa 2014-03-17 08:31
Zdravím pořadatele,
já jsem si to užil na výbornou..déšť mi nevadil to by jsme se mohli dát na šachy..naopak aspoň se neprášilo:-) enduro pasáže byli také pěkné!
Takže za mne ano má smysl dělat takové závody!!
Díky moc a mějte se fajn..
Citovat
 
 
#3 Díky!Jíra 2014-03-16 23:01
Díky za super závody! Že se trať mně i kamarádům líbila dokazuje i to, že jsme si dobrovolně projeli jedno kolo navíc. :lol: Tak snad zase za rok! Jediné co jsem moc nepochopil bylo, že v propozicích bylo, že je nutné mít FIMku, ale klidně prošel kdokoliv i s MX gumou. Přezouval jsem tedy zbytečně.
Citovat
 
 
#2 SkvěleHonďák 2014-03-16 21:54
Dalo by se vše říci jednou větou: Kdo nebyl, zaváhal. Jednalo se totiž o velmi vydařené závody, za které Honzovi Bendovi patří velký dík. Především trať byla nádherná. Nutno říci, že Honza je asi vyznavač úzkých štěrbinek, protože někde člověk musel pádlovat (nejdřív levý řídítko, pak pravý), hlavně při průjezdu kolem zavřené závory :) Škoda toho počasí, ale to prostě neovlivníme, co se ovlivnit dalo, byla atmosféra, která byla jednoznačně skvělá. Nikdo nic neřešil, každý se usmíval, všichni se bavili a byli k sobě ohleduplný. Prostě pecka - dííííííííííky!
Citovat
 
 
#1 podekovanicorfac 2014-03-16 20:31
Díky za uspořádání závodů. Super svezení a pěkná trať. Opravdu jen škoda toho deště. Ještě jednou velký dík Vám všem.
Citovat
 

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit

2024  Enduro JBR   všechna práva vyhrazena. Majitel flandermann | update for berny (netlife-ultimate.eu)