logotype
23 -April -2024 - 21:38


O víkendu se tam jel další závod v klasickém enduru a tento závod měl přípravný charakter naší reprezentace na závod ME.
Kdo zná pana Pošíka  a jeho styl přípravy věděl,že tohle nebude jen takový pouťák a tak někteří jezdci raději zvolili variantu absence.Závod v tomto provedení bylo něco jiného  než doposud ,znamenalo to krátké kolo s větším počtem obtížných úseků a samozřejmě  supeer testy/endurotest cca 15 min./ a to celé stále dokola.
Endurotest s téměř trilovými úseky a pasážemi,které se jinde neobjeví ani na přejezdech byl nad síly některých soutěžáků.
Konečně se u nás opět jelo náročné a opravdu těžké enduro,kde nerozhodvaly zkušenosti z motocrossu,ale soutěžácký um.Takhle bych viděl pořádat klasické soputěže,je to dnešní trend a  kodrcání po 80 km dlouhém kole už se dnes prostě nenosí.Všechny zajímavé úseky pro diváky na jednom místě.Takže z mého pohledu naprostá super soutěž s vychytanými detaily a vzor pro další pořadatele-laťka hodně nahoru.
Za enduro team JBR jeli:
 Jan Vašta v MČR - E1
Jan Matějka MČR -E2
Jan Benda PČR - E1
Vittorio Levaggi -PČR-V 2
Michal Koželuh -PČR E2

Naše taktika byla jasná:Jan Vašta na bednu,Jan Benda na bednu,Vittorio na bednu a ostatní svůj křest a dojet maximum.
U Jana Vašty jsme ještě z počátku jeli na jistotu a čekali na chyby soupeřů.Ty přišly ve třetím kole a tak pokyn z depa zněl držet třetí místo  a zrychlit v rámci bezpečného dojezdu.
U Jana Bendy bylo jasné,že se bude hodně odpadat a tak se zvolila taktika jet co nejrychleji od začátku a v závěru maximum.Před posledním endurotestem ztrácel  na jezdce před ním půl minuty a tak získat první místo znamenalo tuto ztrátu dohnat.Na posledním endurotestu stáhnul 1,5 min. a bylo vymalováno.
Náš Italský hřebec ve veteránech Vittorio Levaggi neměl konkurenci-sice v každé časovce ukazoval jak opět padal a na jeho chladičích to bylo znát,ale nedal od začátku svým soupeřům šanci.
Jan Matějka si prošel svým křestem v MČR a svojí klidnou jízdou dojel do cíle  stejně jako Michal Koželuh.
Trať a samozřejmě i výsledek našich jezdců však znamenaly velké šrámy na motocyklech i na zdravím jezdců.
V neděli opět pro bolest v kyčlích neodstartoval Jan Benda,pro zničené chladiče Vittorio Levaggi,závadu na motocyklu Michal Koželuh a tak jsem měli v ohni jen dva Jendy.Jan Matějka oproti sobotě zrychlil a i Jan Vašta se snažil znásobit  sobotní úspěch.Bohužel při   excelentním postupu Jendy Vašty za umístěním náš jezdec ohnul rozetu a než ji spolu s diváky narovnal dvoumetrovým kůlem bylo 1,5 min. v tahu.To co poté následovalo si každý asi dovede představit .Jenda to hnal těžce přes vint a tak pro nás bylo hlavní Jendu uklidnit a zachovat tak jeho kosti celé/ na endurotestu v plném kalupu minul strom asi tak o ......3milimetry/.
Ztrátu v této prestižní třídě již stejně nemohl dohnat a tak  dojet do cíle v bodovém umístění bylo hlavním cílem.
Naše působení bylo tedy korunováno úspěchem - dvěma prvními místy a J.Vaštovým třetím místem  v MČR E2.
Super úspěch na začátek sezony a velké poděkování všem zúčastněným jezdcům z týmu.
Zdraví Honza Benda

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit

2024  Enduro JBR   všechna práva vyhrazena. Majitel flandermann | update for berny (netlife-ultimate.eu)